Достапни линкови

Рускиот претседател Владимир Путин ја прифати оставката на премиерот Михаил Фрадков


Рускиот претсеадтел Владимир Путин ја прифати оставката поднесена од премиерот Михаил фрадков. Фрадков со објаснување зошто понуди оставка на владата

„Мислам дека е правилно од моја страна да ја напуштам оваа позиција на прв човек во владата, па така вие да немате никакви ограничувања во донесувањето на одлуките во пресрет на претстојните политички настани“

Путин му се заблагодарил на Фрадков кој ја извршуваше функцијата од март 2004 и изјави

„Можеби треба заедно да размислиме како да изградиме структура на сила и владеење со која подобро ке се одговори во предизборниот период и да ја подготвиме земјата за периодот по парламентарните избори закажани за декември, како и за по претседателските избори предвидени за во март наредната година“
XS
SM
MD
LG