Достапни линкови

Бања Лука: Милорад Додиќ ја поддржа иницијативата за уставни промени во БиХ


Премиерот на Републиска Српска Милорад Додик вчера ја поддржа иницијативата за уставни промени во Босна и Херцеговина, објавена од претседателот на Хрватската демократска заедница во БиХ Драган Човиќ. Според неговиот предлог најквалитетно решение за зeмјата се три федерални единици и Сараево како дистрикт. Во третата федерална единица мнозинство би биле Хрватите. Согласно Дејтонскиот мировен договор, со кој се стави крај на војната во Босна земјата е поделена на два составни дела - Република Српска и Муслиманско-хрватска федерација.
XS
SM
MD
LG