Достапни линкови

Свет: Климатските промени ги менуваат страниците на новите изданија на светскиот атлас


Климатските промени ги сменија страниците на новите изданија на светскиот атлас. Издавачите на Атласот на Тајмс рекоа дека уништувањата на животната околина се случуваат пред нивните очи. Создавачите на мапите морале да ги прецртаат линиите на крајбрежјата и рекоа дека подигнувањето на нивоата на морињата особено се одразило на брегот на Балнгадеж.
XS
SM
MD
LG