Достапни линкови

Багдад: Американската команда ја поздравува одлуката на Муктада ал Садр


Американската команда ја поздрави одлуката на ирачкиот шиитски клерик Муктада ал Садр за замрзнување на активностите на неговата Мехди армија за 6 месеци. Тоа ако се почитува, според командата, ќе придонесе за обединувањето на Ирак и намалување на криминалните активности.
XS
SM
MD
LG