Достапни линкови

Тирана: Формирана сенационална албанска асамблеја на ограноците на „Бали комбертар“


Ограноците на албанската политичка партија „Бали комбетар“ од Косово, Македонија и Албанија, вчера во Тирана формираа Сенационална албанска асамблеа. Како што јави МИА, чинот е оценет како чекор за поддршка на албанското прашање, во момент кога меѓународната дипломатија одлучува за иднината на Косово. Партиите, исто така, одлучиле да подготват заедничка програма, која ќе помогне во признавањето и унифицирањето на единствена историја за албанскиот народ.
XS
SM
MD
LG