Достапни линкови

Вашингтон: Демократите го критикуваат вчерашниот говор на Буш


Водечките членови на Демократската партија во Соединетите држави го критикуваа вчерашниот говор на претседателот Џорџ Буш за Ирак во кој оцени дека прераното повлекување на војската од таму ќе има слични катастрофални последици како и при американското повлекување од Виетнам. Лидерот на Сенатот Хари Рид ја отфрли споредбата и рече дека одлуката да се нападне Ирак била една од најголемите заблуди во американската историја.
XS
SM
MD
LG