Достапни линкови

Женева: Заразните побрзо се шират во светот, а лекувањето станува се потешко


Заразните болести се побрзо се шират во светот, а нивното лекувње станува се потешко. Ова се наведува во годишниот извештај на Светската здравствена организација во кој се предупредува дека во наредните години би можело да се појави некоја нова инфективна болест која би била опасна како сидата или сарсот. Светската здравствена организација прецизира дека од седумдесетите години на минатиот век досега се појавиле четириесетина заболувања кои воопшто не им биле позанти на претходните генерации.
XS
SM
MD
LG