Достапни линкови

Приштина: Оливер Ивановиќ бара план за тоа како ќе се организира животот на Косово


Претседателот на Српската листа за Косово Оливер Ивановиќ оцени дека „српскиот преговарачки тим ќе мора во Виена да даде детален план за тоа како да го организира животот во Покраината.“ Секоја друга понуда, според него, ќе биде лошо примена и нема да има влијание врз промената на ставовите на меѓународната заедница. Ивановиќ смета дека пред март или април следната година не треба да се очекува каков било договор за Косово во Советот за безбедност на Обединетите нации.
XS
SM
MD
LG