Достапни линкови

Њујорк: ОН им наредија на косовските власти да започан подготовки за парламентарни избори


Обединетите нации вчера им наредија на косовските власти да започнат да се подготвуваат за парламентарни избори и покрај продолжувањето на неизвесноста за крајниот политички статус на покраината. Датумот за кога ќе се одржат третите избори за пополнување на 120-те места во мултиетничкиот парламент од завршувањето на војната во 1999-та година сеуште не познат. Минатата година ОН ги одложи локалните избори за една година.
XS
SM
MD
LG