Достапни линкови

Скопје: Враќање на осмиот контингент на АРМ од мисијата „Слобода за Ирак“


Денеска во касарната Илинден во Скопје ќе биде одржана свеченост по повод враќањето на припадниците на 8-от контингент на АРМ, кои беа распоредени во мисијата Слобода за Ирак во рамките на коалициските сили во оваа земја. Осмиот контингент го сочинуваа 40 припадници на АРМ, а од јуни 2003- година во мисијата во Ирак учествувале повеќе од 250 македонски војници.
XS
SM
MD
LG