Достапни линкови

Пакистан: 60 години независност


Пакистан денеска ја одбележува шеесет годишнината на независноста. По заминувањето на Британските колонизатори во илјада деветстотини четириесет и седмата година индискиот потконтинент се подели на два дела: доминантно хиндуската Индија и муслиманскиот Пакистан. Неколку недели пред нивното раздвојување во меѓуверските насилства загинаа над милион луѓе.
XS
SM
MD
LG