Достапни линкови

Свет: Меѓународен ден на младите


Мегународниот ден на младите 12 август се одбележува во целиот свет, а целта е да се поттикнат што повеке млади луге активно да учествуваат во решавање на своите проблеми и подобрување на својот статус. Обединетите нации 1999 го востановија 12 август како мегународен ден на малдите, а одбележува од 2000 година.
XS
SM
MD
LG