Достапни линкови

Скопје: Во Македонија во 2007 Интернет користи 19,7 насто од населението


Во Македонија во 2007 година интернет користат околу 400 илјади луѓе или 19,2 отсто од населението, покажуваат податоците на специјализираниот статистички веб сајт Интернет ворлд стат.
Од земјите во регионот пред Македонија се Словенија, Грција Хрватска и Бугарија. Помалку од Македонците интернет користат граѓаните на Босна и Херцеговина, на Црна Гора, на Србија и Албанија Во рамките на Европската Унија интернет корисници се 51,8 отсто од граѓаните на Унијата.
XS
SM
MD
LG