Достапни линкови

Брисел: Волфганг Ишингер претставник на ЕУ во преговорите за статусот на Косово


Специјалниот претставник за надворешна и безбедносна политика на ЕУ, Хавиер Солана го назначи гермаснкиот дипломат Волфганг Ишингер за претставник во преговорите за статусот на Косово. Од канцеларијата на Солана рекоа дека Ишингер кој е гермаски амбасадор во велика Британија и експерт за балканот ќе биде европски претставник со намера да ги олесни преговорите меѓу Србија и етничките Албанси на Косово. Името на Рускиот претставнијк за сега не е познато додека пак САД ќе ги опретставува Френк Визнер, специјалниот пратебник на САД за Косово.
XS
SM
MD
LG