Достапни линкови

Салзбург: Балканските земји да продолжат со судските реформи за укинување на визите


Балканските земји треба да продолжат со реформите во правосудствто и безбедноста доколку сакаат укинување на визите за своите грагани кои патуваат во земјите од Европскаат унија, изјави синока во салцбург австриската министерка за надворешни работи Урсула Пласник. Таа на неформалниот состанок на премиерите од земјите од Југоисточна Европа истакна дека укинувањето на визите не може да биде без вложување напори од страна на балканските држави. Годишните состаноци во Салцбург на кои се срекаваат премиерите од земјите од регионот се традиционални, а се воведени на иницијатива на бившиот канцелар на Австрија Волфганг Шисел.
XS
SM
MD
LG