Достапни линкови

Атина: Грција бара помош во справувањето со пожарите


Грција побара помош во справувањето со пожарите од Цивилната заштита на ЕУ, Центарот за мониторинг и информации на Цивилната заштита веднаш одговорил на грчкото барање и побарал од 30-те земји опфатени со Механизмот на цивилна заштите на Еврокомисијата да и укажат помош на Грција. Како што јавуваат агенциите, Франција испратила два авиони од типот „Канадер“, а Германија најавила испраќање хеликоптери опремени за гаснење пожари.
XS
SM
MD
LG