Достапни линкови

Охрид: МПЦ ќе издржи на патот што го избра, изјави г.г. Стефан


Поглаварот на македонската црвка г.г. Стефан изјави дека МПЦ ќе издржи на патот што е избран, и како што рече кога тогаш таа ќе биде признаена од другите православни цркви. „Ништо ново не направивме од она што другите го направија и не избравме друга отстапка од таа што ја направија скоро сите православни цркви, одвојувајќи се од некоја црква,, истакна архиепископот г.г. Стефан. Денеска во црквата Света Софија во Охрид се одржа света литургија со што заврши одбележувањето на 40 годишнината од возобновување на афтокефалноста на МПЦ.
XS
SM
MD
LG