Достапни линкови

Женева: Меѓународниот Олимписки Комитет реши да креира Младински игри


Меѓународниот Олимписки Комитет реши да креира Младински игри за лица од 14 до 18 години. Судиите, и делагациите исто ке бидат составени од млади лица. Првите летни игри ке бидат одржани во 2010, а зимските во 2012 година. Изборот на градовите ке биде направен идната година.
XS
SM
MD
LG