Достапни линкови

Брисел: ЕК веројатно ќе објави извештај со критики за прогресот на Бугарија и Романија


Европската Комисија денеска треба да објави извештај во кој веројатно ќе бидат критикувани Романија и Бугарија за слабиот прогрес во борбата против корупцијата и во реформата на судството. Сепак, не се очекува веднаш да бидат предложени и санкции против овие две нови земји членки на Европската Унија.
XS
SM
MD
LG