Достапни линкови

Брисел: Поддржана германската иницијатива за зацврстување на врските со централно азиските земји


Министрите за надворешни работи на Европската Унија ја поддржаа германската иницијатива за зацврстување на врските со централно-азиските земји. Според планот на Германија, потребно е воспоставување на подобри односи со Казахстан, Киргистан,Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан. Според планот се предвидува и финансиска поддршка за едукација и енергетски развој на петте земји.
XS
SM
MD
LG