Достапни линкови

Париз: Состанок на Контакт Групата за Косово


Претставници на земјите членки на Контакт Групата, освен Русија, денеска во Париз ќе разговараат за идниот статус на Косово. Претставник на француското министерство за надворешни работи изјави дека состанокот е во функција на наоѓање решение за статусот на Косово, за кое би бил постигнат консензус во Советот за безбедност на Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG