Достапни линкови

Сараево: Сегашната структура на БиХ извор на незадоволство на хрватската заедница


Сегашната структура на Босна и Херцеговина од два дела е извор на незадовослтво на хрватската заедница и затоа се потребни уставни промени кои ќе ја гарантираат рамноправноста на етничките заедници, изјави хрватскиот член на боснаксото претседателство Жељко Комшиќ. Според Дејтонскиот договор, Босна е поделена на два дела Република Српска и Муслиманско хрватска федерација обединетити во лабави централни институции.
XS
SM
MD
LG