Достапни линкови

Њујорк: Сорос ќе вложи 900 милиони долари за производство на етанол во Бразил


Американскиот финансиски тајкун Џорџ Сорос најави дека ке вложи 900 милони долари во производство на етанол во Бразил, а Соединетите држави и европската унија ги повика да ги отворат своите пазари за биогоривото произведено во таа јужноамериканска земја. Оттргнувањето на бариерите во развиениот свет ке помогне за исчезнување на парадоксот дека прекумерната понуда на етанол останува во Бразил додека големата потреба за биогорива постои во остатокот од светот, изјави Сорос.
XS
SM
MD
LG