Достапни линкови

Софија: Во Бугарија се одржуваат избори за првите претставници на земјата во Европскиот Парламент


Граѓаните на Бугарија денеска ги избираат своите први претставници во Европскиот Парламент, откако на 1 јануари земјата влезе во Европската Унија. Бугарија во Европскиот парламент ќе има 18 свои претставници. Според прогнозирањата се очекува подршка на владеачката социјалистичка партија, но предвидувањата се дека ќе има мал одзив на гласачите, огорчени од корупциските скандали во земјата во кои беа вклучени и владини претставници.
XS
SM
MD
LG