Достапни линкови

Вашингтон: Состанок на Бордот на директори на Светската банка за Пол Волфовиц


Бордот на директори на Светската банка денеска повторно ќе се состане во Вашингтон за да реши што ќе преземе во врска со претседателот на банката Пол Волфовиц. Меѓународна комисија потврди дека Волфовиц ги прекршил правилата на Банката со тоа што ја зголемил платата на неговата девојка. Агенциите јавуваат дека претставници на Светската банка ги договараат условите со Волфовиц за неговата оставка.
XS
SM
MD
LG