Достапни линкови

Вашингтон: Волфовиц ги прекршил правилата на Светската Банка


Според специјален извештај на Панел на Светската Банка, Претседателот Пол Волфовиц ги прекршил правилата на Банката со финансискиот аранжман за неговата девојка. Според панелот, Светската Банка се соочува со криза на раководството и Бордот треба да определи дали Волфовиц е способен да обезбеди раководење. 63 годишниот Пол Волфовиц кој ги отрфли обвинувањата ке се состане денеска Бордот на Банката во Вашингтон.
XS
SM
MD
LG