Достапни линкови

Њујорк: Доставена нацрт резолуцијата за идниот статус на Косово до членките на Советот за безбедност


На членките на Советот за безбедност на Обединетите Нации им беше доставена нацрт резолуција за идниот статус на Косово, во која се предвидува надгледувана независност. Во текстот се наведува дека Косово треба да биде разгледувано како посебен случај и оти неговата независност треба да биде под супервизија на Европската Унија. Русија веднаш соопшти дека нацрт-резолуцијата е неприфатлива и оти Москва подготвила и свој план за решавање на косовскиот статус.
XS
SM
MD
LG