Достапни линкови

Прага: Разговори за поставување на американски радар во Прага


Претставници на владите на Соединетите Држави и на Чешка, денеска во Прага, започнуваат преговори за поставување американски радар во близина на Прага, како дел од американската анти-ракетна програма. Чешкото министерство за одбрана соопшти дека дво-дневните преговори ќе се однесуваат на легалниот статус на базата и на персоналот.
XS
SM
MD
LG