Достапни линкови

Вашингтон: Волфовиц ги прекршил правилата со тоа што и ја зголемил платата на неговата девојка


Панел на Светската банка утврди дека претседателот на банката Пол Волфовиц ги прекршил правилата со тоа што и ја зголемил платата и ја унапредил неговата девојка која работела таму. Наодите не биле соопштени јавно, туку само му биле доставени на Волфовиц. Во врска со овој случај тој утре треба да се соочи со бордот на Светската Банка.
XS
SM
MD
LG