Достапни линкови

Вашингтон: Во Конгресот поднесена резолуција за името на Македонија


ФИРОМ да престане со пропаганда и да соработува со Обединетите Нации и Грција за пронаоѓање заеднички прифатливо име за неа, се вели во резолуцијата поднесена до Конгресот од конгресменката Каролин Малони и уште неколку конгресмени од подкомитетот за Европа на американскиот преставнички дом. Со предлог резолуцијата се испраќа значаен сигнал за елиминација на пропагандата, вклучувајки и учебници кои упатуваат дека голем дел од територијата на Грција е всушност македонска, изјави Малони која е коосновач на конгресната група за пријателство меѓу Грција и Соединетите Држави.
XS
SM
MD
LG