Достапни линкови

Истанбул:Протести на поддржувачите на секуларизмот во Турција


Подржувачите на секулризмот во Турција одржуваат протести во Истанбул, додека изборите на новиот претседател предузвикуваат тензии во таа земја. До протестите доага по еден ден откако ислмистички оринтираната влада го осуди преупредувањето од турската армија дека ги набљудува изборите, оценувјки дека инволвиарњето на армијата во изборите е недопустливо.
XS
SM
MD
LG