Достапни линкови

Брисел: Завршува Форумот на европските и американските официјални претставници


Во Брисел завршува Форумот на европските и американските официјални претставници.Вчера САД и Германија оценија, дека за Косово планот на Марти Ахтисари е најдобар, а Русија дека не се спроведени стандардите и затоа не може ниту да се зборува за решавање на статусот Помошник американскиот државен секретар Даниел Фрид изјви дека Косово ке стане независно со резолуциајат на Советот за Безбедност или преку неконтролиран процес.
XS
SM
MD
LG