Достапни линкови

Москва: НАТО загрижен за одлуката на Русија за мораториум врз договорот за намалување на вооружување


Нато изрази загриженост за одлуката на Москва за мораториум врз спроведувањето на договорот за намалување на вооружувањето со Соединетите Држави и НАТО. Според рускиот претседател Владимир Путин членките на НАТО не го ратификувале Договорот за Конвенционални сили во Европа и негуи почитуваат неговите одредби. Ова одлука на Москва доага и во време на насеогласувањата со Вашингтон за разместување на анти ракетниот штит во Чешка и Полска. Денеска во Москва за разместувањето на базите во Чешка со Путин ќе разговара чешкиот претседател Вацлав Клаус, според кој, штитот не е насочен против интересите на Русија.
XS
SM
MD
LG