Достапни линкови

Скопје: Ѓорѓи Трендафилов избран за лидер на ВМРО-Народна


Ѓорѓи Трендафилов синојка е избран за лидер на ВМРО - Народна партија. На првиот конгрес на партијата Трендафилов беше избран во вториот круг во кој се натпреваруваше со досегашниот ВД претседател Весна Јаневска. По изборот Трендафилов изјави дека во тој момент не може да се изјасни дали ке продолжат со подршката на владата или ке се повлечат од неа.
XS
SM
MD
LG