Достапни линкови

Скопје: Собранието ќе ја продолжи 40-тата седница


Собранието денеска ќе ја продолжи 40-тата седница на која на дневен ред е законот за нотаријат. Вчерашната седница беше прекината веднаш по излагањето на министерот за правда Михајло Маневски кој ја појасни потребата од донесувањето на овој закон. Со новите законски одредби, позочи министерот Маневски, се предвидува поголема сигурност и заштита на граѓанинот во реализација на неговите права, намалување на бројот на судски предмети и повисок степен на одговорност на нотарот при вршење на нотарската служба.
XS
SM
MD
LG