Достапни линкови

Свет: Германија најголем светски извозник


Според најновите податоци на Светската Трговска Организација, и натаму Германија е најголем светски извозник, на второ место се Соединетите Држави, а на трето Кина. Но, во втората половина од минатата година, Кина имала поголем извоз и од Соединетите Држави, а се проценува дека доколку продолжи кинескиот економски раст, Кина во наредната година ќе биде светски лидер, според извозот.
XS
SM
MD
LG