Достапни линкови

Скопје: Собранието ќе ја продолжи 36-та седница


Денеска Собранието ќе ја продолжи 36-та седница на чиј дневен ред е Предлогот за донесување закон за изменување и дополнување на Законот за средното образование. Со законот се предвидува воведување на задолжително средно образование на секое дете од 15 до 18 годишна возраст, при што школувањето ќе биде бесплатно.
XS
SM
MD
LG