Достапни линкови

Загреб: Два милиони странски туристи во Хрватска во 2006


Преку посредништво речиси 900 туристички агенции во Хрватска во 2006 привлекле нешто повеке од 2 милиони странски туристи кои оствариле 14.6 милиони нокевања или во просек седум нокевања по гостин, ги пренесуваат агенциите податоците од хрватскиот завод за статистика. Од туристите најбројни биле оние од Геранија, потоа следат италијаните и други.
XS
SM
MD
LG