Достапни линкови

Вашингтон: Пицата го подобрува здравјето на луѓето


Во последното истражување на хемичарите во Универзитетот во Мериленд во Соединетите Држави се наведува дека пицата го подобрува здравјето на луѓето. Станува збор за зголемување на нивото на антиоксидансите во тестото доколку тоа е печено на високи температури. Некои експерти веруваат дека антиоксидансите го намалуваат ризикот од рак и срцеви заболувања.
XS
SM
MD
LG