Достапни линкови

Љубљана: Продолжува посетата на министерот за одбрана Лазе Еленовски на Словенија


Министерот за одбрана Лазе Еленовски ја продолжува посетата на Словенија. Тој вчера имаше средба со неговиот колега, словенечкиот министер за одбрана Карл Ерјавец кој истакна дека Словенија ја подржува интеграцијата на Македонија во НАТО и ЕУ. Еленовски и Ерјавец потпишаа и меморандум за соработка и истакнаа дека соработката меѓу двете министерства оди во нагорна линија.
XS
SM
MD
LG