Достапни линкови

Каиро: Референдум за уставните измени кои веќе се одобрени во парламентот


Египетскиот претседател Хосни Мубарак за дваесет и шестти овој месец закажа референдум на кој треба да се решава за контроверзните уставни измени кои веќе се одобрени од парламентот. Референдумот го бараше опозицијата со образложение дека уставните измени се против граѓанските слободи. Меѓу измените се и правото на претседателот да го распушта парламентот и намалување на судската контрола врз изборите.
XS
SM
MD
LG