Достапни линкови

Њујорк: Генералниот секретар на ОН го добил предлогот на Ахтисари


Обединетите нации сооштија дека Генералниот секретар Бан Ки Мун го добил предлогот на специјалниот пратеник Марти Ахтисари за идниот статус на Косово.Ахтисари му го врати пределогот на генералниор секреатар откако на финалните преговори Албаницте и Србите не дојдоа до зедничко речение.Предлогот за идниот стаус наскоро се очекува да биде испратен во Советот за безбедност.
XS
SM
MD
LG