Достапни линкови

Сараево: Посета на Јап Де Хоп Схефер и Оли Рен


Денеска во посета на Босна и Херцеговина престојуваат комесарот за проширување на Европската Унија Оли Рен и Генералниот секретар на НАТО Јап Де Хоп Схевер. Според најавите Рен со босанскиот државен врв ке разговара за реформите кои се од клучна важност за потпишување на спогодбата за стабилизација и асоцијација со унијата. Целта на посетата пак е да ја потикне власта во Сараево во процесот на евроинтегрирање особено во реформата на полицијата.
XS
SM
MD
LG