Достапни линкови

Брисел: Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент го поддржа предлогот на Ахтисари


Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент го подржа планот на Марти Ахтисари за Косовоскиот статус. Евроспкиот парламент очекува дека Советот за Безбедност на Обединетите Нации брзо ќе усвои резолуциај врз основа на тој предлог.
XS
SM
MD
LG