Достапни линкови

Њујорк: Русија и Кина изразија резерви за предлогот за проширување на санкциите против Иран


Русија и Кина изразиле резерви во врска со предлогот за проширување на санкциите против Иран поради неговото одбивање да ги прекине нуклеарните активности. Предлогот на Западните земји предвидува забрана за патување на некои официјални претставници на Иран, како и замрзнување на сметките, ембарго за оружје и други финансиски и трговски рестрикции. Кина оценила дека предложените санкции ќе бидат казна за иранскиот народ.
XS
SM
MD
LG