Достапни линкови

Брисел: Енергетски самит на лидерите на ЕУ


Лидерите на Европската Унија се обидуваат да постигнат согласност околу планот со кој дваесет и седумте членки на Унијата ќе се задолжат на значајно зголемување на употребата на таканаречени обновливи видови енергија, а со цел спречување на глобалното затоплување. Евролидерите вчера, во почетокот на нивниот состанок во Брисел, постигнаа согласност за намалување на испуштањето јаглерод диоксид.
XS
SM
MD
LG