Достапни линкови

Шангај: Кина да го отвори домашниот пазар за странски инвестиции, побара Хенри Паулсон


Американскиот секретар за финансии Хенри Паулсон побара од Кина да го отвори домашниот финансиски пазар за странски инвестиции. Кина, која е 4-та најголема светска економија, го ограничува правото на учество на странци во берзата, банките и осигурителните комапнии. Паулсон во Шангај оцени дека доколку Кина сака сигурен развој, треба да ги укине ограничувањата.
XS
SM
MD
LG