Достапни линкови

Лондон: Британски научници ќе истражуваат зошто исчезнува земјината кора под Атлантскиот Океан


Екипа британски научници заминаа да истражат зошто огромен дел од земјината кора исчезнува длабоко под Атлантскиот Океан. Појавата е забележана на четири илјади метри под Океанот, каде што површината нормално треба да е покрена со наслаги и талог. Феноменот ги става под сомневање сегашните идеи за тоа како функционира Планетата.
XS
SM
MD
LG