Достапни линкови

Берлин: Конференција на УНИЦЕФ за состојбата на ромските деца во Европа


Политичари, екперти и новинари од повеќе земји учетвуваат на конференцијата во Берлин посветена на состојбата со ромските деца во Европа. УНИЦЕФ, кој е организатор на собирот, соопшти дека положбата на ромите во Европа не им е позната на многумина европејци.
XS
SM
MD
LG