Достапни линкови

Виена: Продолжуваат разговорите за меѓународното присуство на Косово


Преговорите меѓу Белград и Приштина за планот на Марти Ахтисари за статусот на Косово продолжуваат денеска во Виена за меѓународното цивилно и воено присуство, како и за новите косовски сили за безбедност. Новите косовски сили ќе имаат две ипол илјади активни припадници и 800 резревисти без тешко вооружување. Првата рунда преговори треба да заврши утре а втората да почне на 10 Март.
XS
SM
MD
LG